A vöröskáposzta tulajdonképpen a fejes káposzta vörös változata. A fehér változatnál sokkal kisebb felületen termesztik. A fehér színű fejes káposztánál igényesebb, kevesebbet terem, de értékesebb. Kizárólag salátaként fogyasztjuk. Elsősorban télen van iránta kereslet, de a nyár elején is jól értékesíthető.

  • Szentesi vörös - Rövid tenyészidejű, jól termő, másodterményként is termeszthető. A fejek alakja gömbölyű, minősége jó, repedésre nem hajlamos, átlagtömege 0,7-1 kg. A növény középmagas növésű.
  • Topáz vöröskáposzta - A korai fajták közül legbővebben termő. A fejek kemények, lapított gömb alakúak, repedésre nem hajlamosak. Elsősorban friss fogyasztásra való, de a 4-5 hónapig tartó tárolást is jól bírja. A növény magas növésű.