Magyarország éghajlata a spenót magtermesztésére kedvező, ezért jó minőségű vetőmag állítható elő. Magtermesztésre az őszi vetés előnyösebb, ezért valamennyi télálló fajtát augusztus végén, szeptember elején célszerű elvetni. Kora tavasszal, február végén, március elején csak azokat a fajtákat vetjük, amelyek a hazai viszonyok között rosszul telelnek át.

A magot 30—50 cm vagy ikersoros elrendezésben 36 + 12 cm sortávolságra vetjük. A vetőmagszükséglet valamivel kisebb, mint a fogyasztásra való termesztésben.

A különböző fajták között 1000 m izolációs távolságot kell tartani. A tenyészidőszak alatti fontos munkák a gyomirtás, talajporhanyítás és a szelekció. Ez utóbbi munkát a magszár kifejlődése előtt kell elvégezni.

A mag akkor érett, amikor világos sárgásbarna színű. Ez általában június végén, július elején következik be, amikor a növények már elszáradtak. A spenót magja nem pereg, ezért teljes érésben takarítható be. A magszárakat kézi kaszával vagy géppel vágjuk le, lehetőleg a kora reggeli órákban.

Várható maghozama 800-900 kg/ha.