A spárga növekedésével párhuzamosan az ültető árkokat feltöltjük és a területet folyamatosan gyommentesen tartjuk. Ősszel a lomb elszáradása után a hajtásokat a talaj felszíne alatt néhány mm-rel levágjuk. A telepítés utáni második évben még nem szedünk, csak a sérült, beteg hajtásokat távolítjuk el.

A szedés a telepítés utáni harmadik évtől kezdődik. A hajtások halványítása céljából ettől kezdve minden tavasszal, áprilisban géppel 30 - 35 cm magas, 40 cm széles bakhátakat húzunk a sorok fölé. így lehetséges a legalább 20 cm hosszú etiolált hajtások felnevelése.

A spárga szedése április második felétől júniusig tart. A hajtások kifejlődését a bakhát tetején levő talaj megemelkedése jelzi. A kifejlődött hajtásról lehúzzuk a talajt, és azt a gyökérnyaknál úgynevezett spárgaszedő késsel levágjuk. A szedés után á tövet ismét takarni kell. A fiatalabb növényekről 7 - 10, a kifejlődött, erős növényekről 18 - 20 hajtás szedhető.

Hazai spárgatermésünk nagy része exportra kerül, ezért áru-előkészítését, -csomagolását különös gonddal végezzük. Célszerű száraz, hűvös időben szedni, nagy melegben pedig csak a reggeli és az esti órákban szedjük. A levágott sípokat óvatosan kosárba vagy más szedőedénybe tesszük és gyorsan szellős, hűvös helyre szállítjuk, ahol sor kerülhet az osztályozásra és csomagolásra. Az osztályozás részben géppel, a kötegelés kézzel történik. Exportra az azonos színű és méretű sípokat 0,5 kg-ra egalizált kötegekbe rakjuk és spárgás ládába csomagoljuk. Egy spárgás ládába 20 kg köteg kerül. Ipari feldolgozásra 18 kg-osra egalizált nettó súllyal kötegelés nélkül Szabolcs ládákba csomagoljuk.

A szedés befejezése után a bakhátakat le kell bontani, hogy a később kifejlődő, körülbelül 0,5 - 1,5 m hosszú hajtások kifejlődhessenek és asszimilálni tudjanak. A lombozat leszáradása után a hajtásokat a talaj felszíne alatt levágjuk.

A spárgaültetvény a telepítés után 7 - 10. évben adja a legtöbb termést, de 16 - 20 éves korig még jó termés várható.